ΜΑΞΙΜΟΣ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΔ ΓΙΑ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΑΠΟ ΕΒΖ:
Τευτλοπαραγωγοί πληρώνουν ΦΠΑ για ανείσπρακτα εισοδήματα!
Ποιο το σχέδιο για το μέλλον της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης;
«Έντονη είναι η ανησυχία των τευτλοπαραγωγών, καθώς παραμένουν απλήρωτοι για τη συγκομιδή της περσινής χρονιάς και αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις». Αυτό αναφέρεται σε σχετική ερώτηση που συνυπογράφει με άλλους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ο βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με πρώτο υπογράφοντα τον τομεάρχη του κόμματος επί των αγροτικών, βουλευτή Κοζάνης κ. Γιώργο Κασαπίδη, προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευάγγελο Αποστόλου.
Στην ερώτηση υπογραμμίζεται ότι είναι «μεγάλη και η ευθύνη των πολιτικών ηγεσιών των Υπουργείων Παραγωγικής Ανασυγκρότησης αρχικά και Αγροτικής Ανάπτυξης μετέπειτα που καλούσαν τους τευτλοπαραγωγούς να καλλιεργήσουν μαζικά, υποστηρίζοντας ότι είχαν εξασφαλιστεί τα χρήματα για την αποπληρωμή τους. Σήμερα οι τευτλοπαραγωγοί καλούνται στις ΔΟΥ να αποδώσουν ΦΠΑ και να φορολογηθούν για εισόδημα που ποτέ δεν εισέπραξαν».
Όπως τονίζουν οι υπογράφοντες βουλευτές «πρόσφατο δελτίο τύπου της ΕΒΖ (04.03.16) αναφέρει ότι το τελικό σχέδιο ανασυγκρότησης της ΕΒΖ που περιλαμβάνει και την αναδιάρθρωση του συνολικού χρέους της εταιρείας δεν έχει ακόμα συμφωνηθεί και τελεί υπό την έγκριση του ΔΣ της πιστώτριας τράπεζας γεγονός που επιτείνει την αγωνία των παραγωγών για το χρόνο πληρωμής τους».
Και το κείμενο των βουλευτών καταλήγει:
«Επειδή η ΕΒΖ έχει συσσωρευμένα οικονομικά προβλήματα και τεράστιες δανειακές υποχρεώσεις, ενώ το ύψος των οφειλών της στους τευτλοπαραγωγούς αγγίζει το ύψος των 8εκ. ευρώ ερωτάται ο κ. υπουργός:
1. Ποιο το πλάνο της Διοίκησης της ΕΒΖ και του ΥπΑΑΤ για την εξασφάλιση των απαραίτητων πιστώσεων προς εξόφληση των τευτλοπαραγωγών; Ποιο το χρονοδιάγραμμα;
2. Ποιο το σχέδιο της Κυβέρνησης για το μέλλον της ΕΒΖ;».
[wpg_thumb]
ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΝΤΙΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ:
Οι δηλώσεις Φίλη υπονομεύουν τη διεθνοποίηση της Γενοκτονίας!
«Γνωρίζετε την ευαισθησία μου για τη γενοκτονία και τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης των αλησμόνητων πατρίδων της Ανατολής. Ευαισθησία που δεν οφείλεται μόνο στο γεγονός ότι και η οικογένειά μου έχει θύματα στη μικρασιατική καταστροφή, που αποτελεί την τελευταία πράξη της γενοκτονίας, αλλά και στην πεποίθησή μου ότι πρέπει να διατηρούμε τη μνήμη μας για να μην επαναληφθούν γενοκτονίες και στο μέλλον». Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κληθείς από τον Πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Χρήστο Τοπαλίδη να χαιρετίσει την εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας που διοργάνωσε ο «Σύλλογος Ποντίων Λάρισας».
Ο μικρασιάτης στην καταγωγή βουλευτής, που συνεχάρη για τη δράση τους τα μέλη του «Συλλόγου Ποντίων Λάρισας», συνέχισε λέγοντας ότι «δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι όταν ρωτήθηκε ο Χίτλερ για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων απάντησε με κυνισμό: ποιος θυμάται τη γενοκτονία των Αρμενίων και των χριστιανών στην οθωμανική αυτοκρατορία;».
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υπενθύμισε ότι «από την πρώτη μέρα που πέρασα το κατώφλι της βουλής αγωνίζομαι για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων. Με κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, προτάσεις νόμου, ομιλίες και άρθρα επισημαίνω ότι η γενοκτονία των χριστιανών της Ανατολής, Ελλήνων του Πόντου και της Μικρασίας, Αρμενίων και Ασσυρίων, ήταν με βάση οργανωμένο σχέδιο που εκτελέστηκε με συνέπεια από τους Οθωμανούς και του Νεότουρκους».
Ο Θεσσαλός πολιτικός, που είναι και ερευνητής της ιστορίας του μικρασιατικού ελληνισμού, ως συγγραφέας του βιβλίου «Ρωμιοί της Καππαδοκίας» που αποτελεί τη διδακτορική του διατριβή, κατέληξε καυτηριάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας για τη γενοκτονία. Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Δυστυχώς, τη χρονιά που πέρασε είχαμε μια οπισθοδρόμηση στο αίτημα της διεθνοποίησης του ζητήματος της γενοκτονίας, καθώς Έλληνας υπουργός εμφανίζεται να την αμφισβητεί. Οι δηλώσεις του υπουργού παιδείας-αρνητή της γενοκτονίας, κ. Φίλη, λειτουργούν υπονομευτικά στην προσπάθεια αναγνώρισης από τη διεθνή κοινότητα της γενοκτονίας. Βεβαίως, είναι παρήγορο ότι υπήρξε άμεση αντίδραση της «Παμποντιακής Ομοσπονδίας» και των προσφυγικών σωματείων σε όλο τον κόσμο με μαζικά συλλαλητήρια. Χρειάζεται, όμως, διαρκής εγρήγορση».
ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ:
Η Εκκλησία διέσωσε την εθνική συνείδηση σε σκοτεινούς αιώνες
Παρουσίαση Τόμου «Ορθόδοξη Εκκλησία και διαφύλαξη της Εθνικής Ταυτότητας»
«Η Ορθόδοξη Εκκλησία διέσωσε την εθνική συνείδηση των Ελλήνων, ιδιαίτερα στους σκοτεινούς αιώνες της τουρκοκρατίας, αλλά και στις λατινοκρατούμενες περιοχές. Την ιστορική αυτή αλήθεια για τον ρόλο της Εκκλησίας, ως κιβωτού σωτηρίας του έθνους, δεν δύναται κανείς να τη διαγράψει ή να την υποτιμήσει. Το γένος έμεινε ζωντανό χάρις στην πίστη του, και έφθασε στην μεγάλη παλιγγενεσία «για του Χριστού την πίστη την Αγία και της πατρίδος την ελευθερία», όπως μαρτυρά η δράση του Πατροκοσμά και οι διηγήσεις των αγωνιστών του 1821. Κανείς, επίσης,δεν μπορεί να παραγνωρίσει τον πολυεπίπεδο ρόλο της Εκκλησίας μας και στη σημερινή εποχή της λεγόμενηςπαγκοσμιοποίησης, όπου με πολλαπλούς τρόπους, μεταφέρεται η φλόγα της εθνικής μας συνείδησης».
Τα παραπάνω δήλωσε ο Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή την επίσημη παρουσίαση του τόμου των πρακτικών του Γ´ Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα «Ορθόδοξη Εκκλησία και διαφύλαξη της Εθνικής Ταυτότητος. Νεομάρτυρες – Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός – Επαναστατικά Κινήματα», στην οποία και παραβρέθηκε.Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συνοδικού Μεγάρου της Εκκλησίας της Ελλάδος,ενώ ο τόμος κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Αρχονταρίκι»
Σημειώνεται ότι «με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητος υλοποιεί κάθε χρόνο, από το 2012, την διοργάνωση 10 Διεθνών Επιστημονικών Συνεδρίων για τη μελέτη της Τουρκοκρατίας και της Επαναστάσεως του 1821.Στόχος είναι, το 2021 που θα συμπληρωθούν 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, να υπάρχουν σε τόμους τα πρακτικά και των 10 αυτών Επιστημονικών Συνεδρίων, σε μια προσπάθεια να προσεγγίσουμε, να γνωρίσουμε ψύχραιμα, να ερμηνεύσουμε και να αποκαλύψουμε τον πραγματικό χαρακτήρα προσώπων και γεγονότων εκείνης της εποχής, μιας εποχής που έχει πέσει κατά καιρούς θύμα μονομερών και μη τεκμηριωμένων θεωρήσεων».
Στην εκδήλωση μίλησαν ο μητροπολίτης Άρτης κ. Ιγνατιος, ο καθηγητής της Θεολογικής του πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Κορναράκης, ο δρ Κοινωνιολογίας της Ιστορίας και μέλος του Δ.Σ. του «Ομίλου Απογόνων Αγωνιστών 1821» κ. Δημήτριος Σταθακόπουλος και ο μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνατιος. Παραβρέθηκαν πολλοί ιεράρχες ο ακαδημαϊκός κ. Κωνσταντίνος Σβολόπουλος, και πολλοί φιλίστορες.
*Στη φωτογραφία ο Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων της ΝΔ κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με τους μητροπολίτες Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο και Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεο.
«Απαξιωτική η κριτική της κυβέρνησης για το έργο των Σχολικών Συμβούλων»
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος είχε συνάντηση με το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων (Π.Ε.Σ.Σ.).
Μετά τη συνάντηση ο κ. Χαρακόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η απαξιωτική κριτική της Κυβέρνησης για το σημαντικό έργο που επιτελούν οι Σχολικοί Σύμβουλοι δεν εκφράζεται μόνο με τις κατά καιρούς δηλώσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας. Ίσως γιατί ουσιαστικά είναι το μόνο σώμα εκπαιδευτικών, που έχει αξιολογηθεί και μάλιστα με υψηλές αξιολογικές κρίσεις. Είναι γνωστή, άλλωστε, η αποστροφή του κ. Φίλη στην αξιολόγηση.
Είναι ενδεικτικό ότι, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα και αφού παρήλθαν δεκατρείς μήνες από τη λήξη της θητείας του Συμβουλίου Επιλογής Σχολικών Συμβούλων, η Κυβέρνηση έφερε, επιτέλους, στη Βουλή την πρότασή της για τη συγκρότηση του νέου Συμβουλίου, μια εκκρεμότητα που προκαλούσε παρενέργειες στην εκπαίδευση.
Ως Νέα Δημοκρατία, όπως τόνισα και στο Συνέδριο της ΠΕΣΣ, υποστηρίζουμε το θεσμό του Σχολικού Συμβούλου και πιστεύουμε ότι θα πρέπει, όχι απλά να στηριχθεί και να αποτραπεί κάθε σκέψη ή πολύ περισσότερο ενέργεια υποβάθμισής του, αλλά επιπρόσθετα να αναβαθμισθεί, ώστε να αξιοποιείται το τεράστιο αυτό εκπαιδευτικό κεφάλαιο με τα υψηλά επιστημονικά προσόντα.
Εκτός από ένα σταθερό σύστημα επιμόρφωσης, η εκπαίδευση χρειάζεται και ένα δίκαιο και αξιοκρατικό σύστημα επιλογής στελεχών, απαλλαγμένο από μικροκομματισμούς. Οι άξιοι και οι ικανοί, και όχι οι ημέτεροι, θα πρέπει να εξελίσσονται, γιατί μόνο έτσι η ελληνική κοινωνία θα μπορέσει να μπει σε τροχιά προόδου».