Την 19η Οκτωβρίου 2015, ημέρα Δευτέρα κι ώρα 17.00 στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Λάρισας, Άννας Βαγενά και Νίκου Παπαδόπουλου, με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κων/νο Αγοραστό, παρουσία του δημάρχου Κιλελέρ Αθ. Νασιακόπουλου και του αντιδημάρχου περιβάλλοντος Β. Βισβίκη.
Στη συζήτηση κυριάρχησε το ζήτημα του ανεύρεσης κονδυλίων χρηματοδότησης με σκοπό την ανέγερση του Μουσείου Αγροτικού Κινήματος με έδρα το Κιλελέρ, έργο το οποίο λίμναζε στα χαρτιά για μια δωδεκαετία, πρώτη δε ανέδειξε και επανέφερε στο προσκήνιο η Άννα Βαγενά.
Με κοινό τους υπόμνημα, οι δύο βουλευτές ζήτησαν την υποστήριξη της Περιφέρειας ως ενδιάμεσης αρχής διαχείρισης αναπτυξιακών προγραμμάτων με σκοπό τη δημιουργία ενός Μουσείου ζωντανού, διαδραστικού, ικανού να στηρίξει την έρευνα και την καινοτομία· «θέλουμε ένα ζωντανό κύτταρο, ένα μουσείο διαδραστικό και ανοικτό στους νέους και την τοπική κοινωνία-οικονομία. Όχι άλλο ένα νεκρό μουσείο» υπογράμμισε η Άννα Βαγενά. Παράλληλα, οι βουλευτές εξήγησαν πως ήδη έχει γίνει προεργασία προκειμένου αυτό να διασυνδεθεί το σχεδιαζόμενο Μουσείο με αντίστοιχα μουσεία και ερευνητικά κέντρα που ασχολούνται με την ιστορία του αγροτικού κινήματος σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. «Πρόθεσή μας είναι η σύνδεση του έργου του Μουσείου με την ενίσχυση της πολιτιστικής δραστηριότητας και την τόνωση της τοπικής επιχειρηματικότητας» ανάφερε ο Νίκος Παπαδόπουλος.
Η Άννα Βαγενά επεσήμανε ξεχωριστά τη σπουδαιότητα των γεγονότων της εξέγερσης των κολίγων της 6ης Μαρτίου 1910, αλλά και τον κίνδυνο οριστικής λήθης της ιστορίας του αγροτικού κινήματος καθώς οι νέοι την αγνοούν παντελώς. Στόχος του σχεδιαζόμενου Μουσείου, αλλά και στοίχημα των εμπλεκόμενων, είναι ακριβώς η σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο ανάδειξη της οικουμενικής σημασίας της αγροτικής εξέγερσης του Κιλελέρ και η διασύνδεση αυτής με τις διάφορες βαθμίδες της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.
Από την πλευρά της Περιφέρειας τέθηκε με επίταση η δυσχέρεια ένταξης του έργου στα έργα πολιτισμού του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020 (ΕΣΠΑ) ενόψει του έλλειψης επαρκών κονδυλίων και των έργων που ήδη τρέχουν, ενώ υπήρξε αμοιβαία συμφωνία μεταξύ των βουλευτών και των τοπικών αρχόντων ότι θα διερευνηθεί το ενδεχόμενο χρηματοδότησής του μέσω εναλλακτικών πηγών με άξονα ευρωπαϊκά προγράμματα τύπου LEADER. Ο Περιφερειάρχης δήλωσε δε ότι «τα χρήματα είναι περιορισμένα ενώ χρειάζονται εγκρίσεις και από το Υπουργείο. Εμείς προσπαθούμε να βρούμε έναν τρόπο μέσω των leader». Συμφώνησε κι εκείνος ότι «τα μουσεία πρέπει να είναι λειτουργικά όχι νεκρά και να φέρουν προστιθέμενη αξία στον πολιτισμό». «Οι εποχές είναι πολύ δύσκολες, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα εγκαταλείψουμε τον πολιτισμό. Πρέπει να υπάρχει μία σχέση οφέλους και προς την πραγματική οικονομία» κατέληξε ο κ. Αγοραστός.